ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

ΡΟΔΟΣ: Ανοικτή επιστολή του Απόστολου Κυριατσούλη για το θέμα του Μουσείου Κρασιού Φανών.

Ανοικτή επιστολή του Απόστολου Κυριατσούλη για το θέμα του Μουσείου Κρασιού Φανών

Γράφει ο Απόστολος Κυριατσούλης (*) 

Ανοικτή επιστολή, Παράκληση προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φανών, τη Κοινότητα Φανών, σε όλους τους συγχωριανούς μου, Φανενούς και σε όλους τους φίλους του Μουσείου Κρασιού Φανών, μέσω FB. 
Στα μέσα του Γενάρη του τρέχοντος έτους έστειλα (από τη Γερμανία) γύρω στις 20 επιστολές στην Περιφέρεια, Δήμο, σε όλους τους βουλευτές Δωδεκανήσου, πρώην βουλευτές Δωδεκανήσου και σε άλλες προσωπικότητες. Θέμα: «Λειτουργία του Βιωματικού Κέντρου Αγροτικής Κληρονομιάς Νοτίου Αιγαίου «Ρω» στις Φάνες ή αλλιώς το Μουσείο κρασιού της κοινότητας Φανών-Ρόδου». 
Μέχρι σήμερα, μέσα Ιουνίου 2020 έλαβα γραφτή απάντηση (πριν τον Κορωνοϊό) μόνο από την κα Ελευθερία Φτακλάκη και μέσω του FB από τον κ. Κ. Ταρασλιά και τον κ. Μ. Παγκά. Καμιά απάντηση από αυτούς, που μας έταξαν «λαγούς με πετραχήλια» πριν τις εκλογές στο χωριό. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτα! Δεν φταίει μόνο ο Κορωνοϊός. 
Το θέμα μου είναι:
α) Καθαρισμός και προστασία του μουσείου και του πολύ ακριβού ηλεκτρολογικού εξοπλισμού που περιλαμβάνει.
β) Συντήρηση και προστασία των εκθεμάτων η αξία των οποίων δεν μπορεί να εκτιμηθεί. 
Είναι απαραίτητο ο χώρος με τα συμπεριλαμβανόμενα να καθαρίζετε συχνά για να προστατευθεί από τα ποντίκια και λοιπά τρωκτικά της περιοχής. 
Σημειώνω δε, ότι ένα μεγάλο μέρος των εκθεμάτων έχει παραχωρηθεί στο μουσείο με τη μορφή χρησιδανείου. Αφού το μουσείο δεν λειτουργεί οι συλλέκτες μπορούν να ζητήσουν την επιστροφή τους όποτε το θελήσουν. 
Ο καθαρισμός που έγινε τον Σεπτέμβρη του 2019, λίγο πριν τη γιορτή Αμπελιού, από τον Πολιτιστικό Φανών, έβγαλε … μαργαριτάρια! Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού ήταν παρών.
Επίσης, όσοι έχουν επισκεφτεί το μουσείο τα έτη 2014, 2015, 2016 και μετά το 2019 είδαν τη διαφορά (ήταν ανοικτό, τα παραπάνω έτη, μόνο για 2 μέρες και για λίγες ώρες). Αρνητική εξέλιξη του εσωτερικού χώρου και των εκθεμάτων. 
Η παράκληση μου είναι προς τον Πολιτιστικό Φανών, τη Κοινότητα Φανών, σε όλους τους συγχωριανούς μου, Φανενούς και τους φίλους του μουσείου να αναλάβουν, από τώρα, «όσο είναι καιρός» πρωτοβουλίες. Μια από αυτές μπορεί να είναι: «να εκμεταλλευτούν» τυχών θετικές διασυνδέσεις, πολιτικές και κομματικές με την Περιφέρεια, τον Δήμο, τους κυβερνητικούς βουλευτές και υπουργούς, ίσως βρεθεί μια λύση για τα παραπάνω θέματα. Το μουσείο με τα εκθέματα αποτελεί ίσως το σημαντικότερο ζωντανό κομμάτι της ιστορίας του χωριού μας που οφείλουμε να προστατέψουμε και κληροδοτήσουμε στους απογόνους μας. 
Δεν ξέρουμε μελλοντικά, πως θα εξελιχθούν τα γεγονότα στην «Ένωση» και στη Κ.Α.Ι.Ρ.:
- μετά από την αλλαγή φρουράς στο Δ.Σ. της Κ.Α.Ι.Ρ.,
- τις αλληλοκατηγορίες των παλιών και νέων μελών των Δ.Σ. της Κ.Α.Ι.Ρ. (δημοσιεύθηκαν στον τοπικό τύπο),
- τις νομικές διαδικασίες που έχουν κινηθεί εναντίον του νέου Δ.Σ (δημοσιεύθηκαν στον τοπικό τύπο),
- τη διαταγή πληρωμής προς τη Κ.Α.Ι.Ρ. ύψους 1.755.000 €, (δημοσιεύθηκε στον τοπικό τύπο),
- τις συνέπειες, που θα έχει επί των πωλήσεων της Κ.Α.Ι.Ρ., λόγω τουρισμού και Κορωνοϊού (δημοσιεύθηκε στον τοπικό τύπο),
- αλλά και τι θα επιφέρει ο νέος νόμος περί Αγροτικών Συνεταιρισμών και «Αγροτικών Ενώσεων», για τα Δ.Σ. της «Ένωσης» και της Κ.Α.Ι.Ρ. 
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα ξυπνήσουμε μια «ωραία πρωία» και το μουσείο μαζί με τα υψηλής
ιστορικής σημασίας εκθέματα, που με πολύ κόπο συλλέχθηκαν θα είναι παρελθόν, είτε λόγω της φθοράς του χρόνου, είτε από άλλους λόγους. 
Από τον Σεπτέμβριο του 2016 προσπαθώ, με τη βοήθεια φίλων του μουσείου, συγχωριανούς και μη, για τη λειτουργία αυτού του μουσείου, αλλά μέχρι σήμερα δεν είδαμε, παρά τις προσπάθειες μας τι παραμικρή βοήθεια από την Περιφέρεια, τον Δήμο και από τους βουλευτές και υπουργούς του νομού, όλων των κομμάτων!
Ίσως είναι και αυτό μια απάντηση, πως αντιλαμβάνονται όλοι αυτοί την ανάπτυξη ενός χωριού, μιας περιοχής, αλλά και του τοπικού πολιτισμού. 

(*) Ο Απόστολος Π. Κυριατσούλης είναι συνταξιούχος,. 
Τα τελευταία 46 χρόνια ζει στη Γερμανία και ασχολείται με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, από το 1992 πολύ πιο συστηματικά. 
Είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου για την Μελέτη και Διάδοση της Ελληνικής Ιστορίας το 1994 και Πρόεδρος του. 
Πηγή φωτογραφιών: Ρουβήμ Καρασάββας. 


ΠΗΓΕΣ:   1.ΡΟΔΟΣυλλέκτης   -   2.Facebook

Είναι σημαντικό να εστιάσουμε στην τελευταία παράγραφο του άρθρου γιατί αποτελεί το έναυσμα για τη λύση, όχι μόνο στο μουσείο κρασιού των Φανών, όχι μόνο για πολιτισμικά και πολιτιστικά θέματα, αλλά για τα πάντα στην πατρίδα μας, στη μάνα μας Ελλάς.

"Από τον Σεπτέμβριο του 2016 προσπαθώ, με τη βοήθεια φίλων του μουσείου, συγχωριανούς και μη, για τη λειτουργία αυτού του μουσείου, αλλά μέχρι σήμερα δεν είδαμε, παρά τις προσπάθειες μας τι παραμικρή βοήθεια από την Περιφέρεια, τον Δήμο και από τους βουλευτές και υπουργούς του νομού, όλων των κομμάτων!
Ίσως είναι και αυτό μια απάντηση, πως αντιλαμβάνονται όλοι αυτοί την ανάπτυξη ενός χωριού, μιας περιοχής, αλλά και του τοπικού πολιτισμού". 

Η τελευταία παράγραφος του άρθρου δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο κατατοπιστική για τις προθέσεις όλων αυτών που κυβερνάνε την πατρίδα μας.
Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά αφου..
Ο πολίτης είναι αυτός που θα παράξει πολιτική και όχι ο πολιτικάντης.
Και μέσα απο την πολιτική που θα παράξει ο πολίτης, θα παραχθεί πολιτισμός.
(Πολίτης - πολιτική - πολιτισμός)
Ο πολιτισμός λοιπόν είναι θέμα πολιτών και όχι πολιτικάντηδων.
Και αυτό το βλέπουμε όχι μόνο στο μουσείο κρασιού του χωριού Φάνες της Ρόδου αλλά και απ' άκρη σ΄άκρη της πατρίδας μας.
Αν είναι δυνατόν να αναζητούμε άτομα που να έχουν διασυνδέσεις φιλικές ή οικογενειακές ή και άλλου τύπου με πολιτικάντηδες για να κάνουν πράξη οι τελευταίοι τη βούληση των πολιτών, τους οποίους υποτίθεται υπηρετούν!
Ποιός ο λόγος εμείς ως πολίτες να ορίζουμε διαχειριστές της πολιτείας μας και μετά να τους παρακαλάμε να πράξουν τη βούληση μας;
Ποια η λογική σ' αυτό,
 όταν εμείς ως πολίτες μπορούμε να παράξουμε ενωμένοι 
και πολιτική και πολιτισμό;

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ - Ε.ΣΥ
ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ
ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑ, ΧΩΡΙΣ ΔΟΓΜΑ, ΧΩΡΙΣ ΧΡΩΜΑ,

(ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ - Ε.ΣΥ 
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ


H «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΑΞΟΝΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ.


ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: 
“Θα δώσω ένα μήνυμα. Δεν ξέρω τι μου λες, ξέχνα εμένα και ξέχνα και την ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ. Κάνε ό,τι κάνεις! Τι θα κάνεις; Ξέχασε εμένα και ξέχασε και την ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ. Τι θα κάνεις;” 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ TV SUPER 15/11/2016



---------------------------------------------


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;
RHODES WEATHER

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ-ΠΑΝΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ;;??

ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΧΕΔΙΟ ΣΕ ΔΡΑΣΗ;;;??                    Ευάγγελος Ηρακλείδης  ( 18 Αυγούστου 2016 ...

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ